Интервју са председницом Удружења градске општинске организације инвалида рада Костолац Верицом Лазаревић

Побољшање квалитета живота старијих суграђана, један је од приоритета Удружења градске општинске организације инвалида рада Костолац. Нешто више о самом Удружењу, за шта се оно залаже и који су приоритети удружења рећи ће нам председница Верица Лазаревић.

Удружење „Градска Општинска Организација Инвалида Рада Костолац“ је основано 1976. године. Први председник Удружења био је Добривоје Илић. Удружење се залаже за побољшавање социјалног и здравственог положаја инвалида рада, уз помоћ Градске Општине Костолац и Савеза инвалида рада Србије.

Да улазак у треће животно доба и одлазак  у пензију, не значи и повлачење из јавног живота, Удружење организује низ активности како би побољшало  лични и друштвени живот пензионера. Реците нам нешто више о активностима Удружења?

У оквиру Удружења основан је клуб који је предвиђен за свакодневно окупљање чланова и дружење уз шах и домине и такмичење у истом, за које су предвиђене пригодне награде. Сваке године  чланице удружења организују креативне радионице и изложбе „Домаће радиности“, где излажу своје рукотворине.

Градско удружење пензионера за старије суграђане организује низ активности, како би их мотивисало да и даље буду активни и корисни чланови заједнице. С обзиром на то да је усамљеност један од најчешћих проблема старијих, циљ свих активности је дружење. Које ексурзије, излете и рехабилитације у бањама организује удружење?

Удружење организује током године за своје чланове обиласке знаменитих места у Србији, као и рехабилитацију у бањама. За обилазак разних дестинација и учествовање у бројним активностима и дружењима у току годионе довољно је да будете наш члан. Сви заинтересовани могу да јаве лично сваког радног дана од 8:30 до 11:30 часова у просторијама удружења у улици Вељка Дугошевића бр:9 у Kостолцу.

Ваше  удружење, такође, помаже пензионерима са најнижим примањима и за њих обезбеђује пакете са основним животним намирницама. Реците нам нешто више о томе?

Активно помажемо и бринемо о својим члановима са малим примањима.  Помоћ се састоји у плаћању дела лекова, аутобуских карата, бањског лечења и подели хуманитарних пакета.

Шта бисте пожелели вашим члановима у новој 2023. Години?

Испред Удружења градске општинске организације инвалида рада Костолац свим својим члановима и свим грађанима Костолца желим пуно среће, здравља и да 2023. годину проведу у миру, благостању са својим најмилијима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!