У Градској општини Костолац одржана 2. редовна седница скупштине Петог сазива Националног савета ромске националне мањине

У Скупштинској сали Градске општине Костолац у понедељак, 26. децембра, одржана је 2. редовна седница скупштине Петог сазива Националног савета ромске националне мањине.

На седници је изабрано најуже руководство Националног савета, конституисани су одбори у складу са Законом о Националним саветима националних мањина. Изабрани су заменик председника, четири потпредседника, и генерални секретар. Конституисан је Извршни одбор, изабран је председник, заменик и потпредседник Извршног одбора. Такође конституисани су одбори за образовање, културу, обавештавање, и службену употребу језика и писма.

Према речима Далибора Накића, председника Националног савета ромске националне мањине у наредном периоду у плану је усвајање стратешког плана на четири године у коме ће бити дефинисани циљеви и главни задаци Националног савета. Он се том приликом захвалио председнику Градске општине Костолац, Серџу Крстаноском на гостопримству истакавши да ће постати пракса да Национални савет одржава седнице скупштине широм Србије како би се приближили локалу и самим тим ромској заједници у Републици Србији.

На предлог председника Далибора Накића изабрано је руководство Националног савета ромске националне мањине:

Алиса Сајн из Вршца, заменица председника

Потпредседници: Драган Крстић из Новог Београда, Гаги Васић из Крагујевца, Ибро Идић из Бујановца и Драгана Станковић из Варне.

На место генералног секретара изабран је Бајрам Морина из Костолца.

Председник Извршног одбора је Александар Радуловић из Сомбора, а његов заменик је Миодраг Рамић из Земуна.

Подпредседници Извршног одбора су Игор Пауновић из Ниша и Божа Јакуповић из Лесковца.

Председник одбора за образовање је Владимир Шаиновић из Бора, председник одбора за обавештавање је Драган Ђорђевић из Београда, председник одбора за службену употребу језика и писма је Шећа Коломпар из Товаришева, и председник одбора за културу је Силвија Нешић из Пирота.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!