Обележен 13. октобар – Дан ослобођења Костолца

Одавањем поште и полагањем венаца на Спомен обележје у Старом Костолцу, данас је обележен 13. октобар – Дан ослобођења у Другом светском рату.

Венце су на Спомен обележје положили представници Министарства одбране, Војске РС, Гарнизона Пожаревац, потом, представници Града Пожаревца, заменик градоначелника Славиша Алексић и члан Већа Иван Пантић, челници Градске општине Костолац, председник Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек, и представници Месне заједнице Село Костолац, председник Малиша Аћимовић и одборник у Скупштини ГО Небојша Станојловић.

Почаст палим борцима у Другом светском рату одали су и представници костолачког Огранка „ТЕ-КО“ Костолац, Центра за културу „Костолац“ и Полиције.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски честитао је грађанима празник – Дан ослобођења Костолца и рекао:

-Пре више од седам деценија, на данашњи дан Костолац и околна насеља су у Другом светском рату ослобођени, и слава припада палим борцима, чији су животи како тада, тако и данас залог наше слободе и живота нас и наших породица.

На нама је да негујемо патриотизам и Дан ослобођења нашег града. Овај датум не смемо да заборавимо јер представља део наше слободарске и антифашистичке традиције.

Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек је нагласила да је Kостолац град који има своју историју, али има и своју будућност.


– Зато данас када говоримо, мислимо и радујемо се слободном Kостолцу, морамо се сетити и оних без којих те слободе не би ни било, а цена те слободе свакако није била мала. Много је живота положено за њу. Сећајући се на све оне које су положили своје животе, утолико је наша обавеза да негујемо мир и да своју државу и друштво развијамо и унапређујемо.
Јачањем привреде, школства, здравства, војске идемо напред, храбро, баш као што су чинили и наши славни преци.
На нама је да чувамо успомену на наше славне борце и да будемо достојни њихове успомене и величине.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!