У оквиру обележавања „Дечије недеље“ у ОШ „Јован Цвијић“ реализоване интерактивне радионице

У Основној школи „Јован Цвијић“ Костолац у среду, 05. октобра одржане су две радионице за децу, које је водио учитељ и дечији писац Душан Пејчић.

Прва радионица која носи назив „Песак и звезде – приче за оштрење ума“ била је организована за ниже разреде. Користећи своје вишегодишње искуство Пејчић је кроз занимљиве приче предочио деци разне тајне које природа крије.

За ученике виших разреда, приређена је радионица „Тинејџерски ставови – по мотивима романа Мушки дневник“, који је посвећен тинејџерима.

Радионице су биле интерактивне и веома занимљиве. Радионицама је присуствовала директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц, као и директорка ОШ „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић са својим сарадницима.

Организатор радионица је Центар за културу Костолац у сарадњи са Основном школом „Јован Цвијић“ Костолац, а у оквиру обележавања „Дечије недеље“ у Костолцу.

Душан Пејчић је учитељ са 30 година радног искуства.Био је сарадник дечијег часописа Витези, коаутор и водитељ ТВ емисије за децу Земља играчака. Аутор је илустрованих књига за децу Песак и звезде и Песак и звезде 2, као и романа за децу Мушки дневник (награда Доситејево перо за 2015), Мушки дневник 2, Мушки дневник 3 и Мушки дневник 4. На 25. фестивалу дечије монодраме 2016. добио је награду Сигрудруг за најбољи оригинални текст савремене монодраме за децу Глиста за Јелену. Живи и ради у Београду.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!