Предшколци посетили Градску општину Костолац у оквиру Дечје недеље

У оквиру Дечије недеље, маскирани малишани Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Пожаревац – вртић “Мајски цвет“, посетили су у пратњи директорке Тање Лончар и својих васпитачица, Градску општину Костолац, где су их дочекали председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, помоћница председника Маја Здравковић и чланица Већа Маријана Божић.

Посета општини постала је део програма “Дечје недеље“ како би се и најмлађи упознали са локалном самоуправом, сазнали како се руководи општином, где и како се примају странке, одржавају седнице Скупштине општине, али и венчања и други важни догађаји.

Научени да поклони нису материјалне ствари, деца су својим рукама, наравно уз помоћ васпитачица, направила поклоне за председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског и председницу Скупштине Милену Церовшек које су им свечано уручили. Такође малишани су од њих добили пригодне поклончиће које су они са одушевљењем прихватили.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је нагласио да у друштву каквом тежимо да будемо деца треба да буду у центру пажње сваког дана, а сваки дан и недеља треба да буду дечији дан и дечија недеља. Он је истакао да Градска општина Костолац и Град Пожаревца константно раде на стварању бољих и квалитетнијих услова за децу и младе.

Тања Лончар, директорка ПУ „Љубица Вребалов” рекла је да се предшколска установа сваке године укључује у реализацију активности везаних за Дечију недељу, са циљем скретања пажње на децу и дечија права јер управо су јавност и породица највећа подршка дечијем развоју.

Након посете Градској општини Костолац девојчице и дечаци продефиловали су градом обучени као ликови из света бајки, цртаних филмова и других омиљених дечијих јунака.

Маскенбал који се већ традиционално одржава у Костолцу, а у оквиру богатог програма Дечије недеље, највише је увеселио децу, родитеље, али и случајне пролазнике који су се затекли на улицама у време дефилеа веселих  предшколаца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!