Амбасадорка Северне Македоније у посети Градској општини Костолац: Положени венци и одата почаст палим македонским војницима у Првом светском рату

У склопу обележавања догађаја значајних за Македонце и македонску историју 2. октобра, амбасадорка Северне Македоније Михаела Веселинов посетила је Градску општину Костолац.

Свечани пријем уприличен је у канцеларији председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског, који је том приликом представио историју, као и привредне и туристичке потенцијале Костолца.  Пријему су поред председника присуствовали помоћница председника, Маја Здравковић и чланови костолачког Већа Срђан Радовановић и Миладин Радомировић.

Церемонија полагања венаца одржана je крај споменика погинулима у Првом светском рату у Старом Костолцу на тзв. Костолачкој коси.  Том приликом одата је пошта страдалим македонским војницима II Вардарског батаљона из састава Браничевског одреда.

Венце су положили, амбасадорка Републике Северне Македоније, Михаела Веселинов, испред Градске општине Костолац председник, Серџо Крстаноски и помоћница председника, Маја Здравковић.

Настрадалим Вардарцима венце су положили представници македонског Удружења „Кочо Рацин“ из Београда и Македонске заједнице Републике Србије.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је 20221002_122645-1024x576.jpg

Након полагања венаца у Старом Костолцу представници македонских удружења одали су пошту настрадалим македонским војницима у селу Петка.

На Спомен обележје, испред Градске општине Костолац венац је положио члан Већа, Срђан Радовановић.

Председник Македонске заједнице у Србији, Гојко Илијевски подсетио је на страдање македонских војника који су своје животе дали за ослобођење Србије.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!