ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Поводом обележавања државног празника – Дана српског јединства, слободе и националне заставе у четвртак, 15. септембра у нашем граду на свим јавним местима вијориле су се заставе Републике Србије.

Истицањем државне заставе широм земље обележава се симболично успешна борба за слободу уједињених српских снага, слога и јединство које је српски народ показао приликом пробоја Солунског фронта 15. септембра давне 1918. године.

Овај празник обележава се како у Републици Србији тако и у Републици Српској, као и у свим српским срединама широм света.
Овај државни празник обележен је и полагањем венаца крај споменика српског војника у Пожаревцу.

Венце су положили руководство Града Пожаревца на челу са градоначелниким Сашом Павловићем, представници војске, полиције, Градске општине Костолац и представници удружења грађана.

Испред Градске општине Костолац венац су положили председник Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек.

Овом приликом присутнима се обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић истакавши да је велика част што стојимо слободни и славимо данашњи дан и додао:

„Сећамо се величанственог пробоја Солунског фронта, дана великог бола, али велике славе наших предака. Овај догађај који је највећа манифестација љубави једног народа према својој земљи, узет је као дан српског јединства, слободе и националне заставе. Поред многих светлих датума наше историје, сматрам да је управо пробој Солунског фронта и јуриш ка мајци Србији догађај који најбоље осликава национални понос.“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!