6. Костолачки полумаратон оправдао епитет једног од најбоље организованих полумаратона у Србији

У суботу 10. септембра, одржан је 6. Костолачки полумаратон, који је по мишљењу тркача, оправдао епитет једног од најбоље организованих полумаратона у Србији. Организатори спортског догађаја су Центар за културу “Костолац”, Маратон тим Пожаревац и Јавна установа Спортски центар Пожаревац. Покровитељи манифестације су: Град Пожаревац и Градска општина Костолац.

Шести по реду Костолачки полумаратон обухватао је четири трке: „Трку маратончића“, „Трку задовољства“, „Трку Виминацијум” и „Трку легионара“.

„Трку Маратончића“ отворила је директорка Центра за културу „Kостолац“, Јелена Шаманц, а проглашење старта остале три трке припало је председнику Градске општине Kостолац, Серџу Kрстаноском.

-Костолачки полумаратон је нова прилика за промоцију Градске општине Костолац, а самим тим догађај од великог туристичког значаја. Мислим да већ сада можемо да говоримо о овој Трци као спортској манифестацији која ће бити једна од највећих у овој години, истакао је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски захваливши се свима који су помогли реализацију спортског догађаја.

У „Трци легионара“ на 21 км најбржи је био Денис Фируловић 1:12:50, други на циљ стигао је Милош Дајевић 1:16:53, док се на трећем месту нашао Милош Христић 1:26:17. У женској конкуренцији прво место освојила је Сања Јовановић 01:51:16 – Маратон тим Пожаревац, док се на другом месту нашла Сузана Шустер Радојевић 02:04:28 – Маратон тим Пожаревац, треће место припало је Кристини Нововић 02:08:10- АРК Дуге стазе 02:08:10.

Победници „Трке Виминацијум“ на 10 км су Новица Стојановић 0:36:36 – Маратонци Панчево (мушка конкуренција) и Слађана Дечермић 0:50:19 (женска конкуренција). Другопласирани био је Драган Младеновић 0:39:04 – АРК Дуге стазе, а трећепласирани био је Немања Дамљановић 0:39:34 – GM Running Team, док је међу женама на циљ друга утрчала Теодора Јовановић 0:56:36 Маратом тим Пожаревац, а пратила је Мирјана Стевуљевић 0:58:15.

У „Трци маратончића“ на 100 м најбржи од дечака био је Давид Лончар, друго место освојио је Тадија Лазаревић, а треће Лука Лазаров. Најбржа девојчица на 100 метара била је Тара Рајковић, друго Милица Милановић, а треће место припало је Сари Лончар.

Први на циљ у „Трци задовољства“ на 5 км дошао је Владимир Милосављевић из Пожаревца (40:17). У женској конкуренцији најбржа је била Милена Милановић из Пожаревца (24:30). На другом месту нашла се Василија Танасковић из Костолца (32:30), док је треће место заузела Јанковић Александра из Костолца (34:50).

Отварању спортског догађаја присуствовали су: председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, чланови костолачког Већа Маријана Божић и Срђан Радовановић, помоћница председника Градске општине Костолац Маја Здравковић и начелница Управе Ана Тишма. Манифестацију су својим присуством увеличали Томица Стојановић, директор Спортског центра Пожаревац и Василије Балдић, директор Туристичке организације Града Пожаревца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!