„Костолачки котлић“: Најбољу рибљу чорбу скувала је Гордана Лазић из Дубравице

На Спортско – рекреативном центру „Топољар“ у суботу, 6. августа одржана је четврта по реду гастрономско-туристичка манифестација „Костолачки котлић“.

Овогодишњи „Kостолачки котлић“организовали су Градска општина Kостолац , Центар за културу „Kостолац“ и Ресторан „Галија“.

Помоћ у организацији пружили су: Град Пожаревац, Синдикат Термоелектрана, Синдикат Kопова и синдикати издвојених предузећа „ПРИМ“, „АУТОТРАНСПОРТ“, „KОСТОЛАЦ УСЛУГЕ“, „ГЕО РАД“ И „РИО“. Посебан допринос у организацији пружио је Јанковић Милош.

Манифестација је одржана истог дана када се у Костолцу обележава Дан рудара. На тај начин наставља се са традицијом обележавања за нас значајног празника, уз настојање организатора да из године у годину унапреди програм, како би гостима Kостолца и посетиоцима приуштили потпуни ужитак, односно доживљај.

На самом почетку све учеснике и посетиоце поздравио је председник  Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, а потом је манифестацију отворио градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић.

Спремање рибље чорбe за многе је права уметност. Укус и мирис, боја и густина, да ли је месо довољно кувано….све ово се узима у разматрање када се бира најбоља рибља чорба.

Ове године за кување најбоље чорбе такмичило се чак 145 котлића. Стручни жири чинили су: Драгана Грозданић, професор куварства у Економској школи, Никола Радишић, кувар на броду и Јелена Благојевић шеф кухиње Основне школе „Јован Цвијић“ из Kостолца.  Жири је имао тежак и незахвалан задатак, да изабере најбоље у кувању рибље чорбе, јер је конкуренција била велика.

Најбољу рибљу чорбу скувала је Гордана Лазић из Дубравице. Награду летовање у Грчкој за две особе и пехар победници манифестације уручио је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски. Друго место припало је Зорану Лазићу такође из Дубравице, коме је награду летовање у Црној Гори за две особе и пехар уручила је председница Скупштине, Милена Церовшек. Треће место заузела је Зорица Иванчов из Костолца, која је освојила викенд на Златибору за две особе. Награду и пехар уручила јој је директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц.

Поред  најбољих чорби проглашена је и најлепша куварица „Костолачког котлића“, а то је Наташа Игњатовић из Острова. Такође специјална награда уручена је промотеру овогодишњег такмичења Милошу Јанковићу, који је пружио велики допринос у организцији.

Поред кулинарског надметања организована је и наградна лутрија, а лутрију су извлачиле Ана Тишма, начелница Управе Градске општине Костолац и чланица Већа Милица Јовић, које су и доделиле награде. Главну награду уникатни роштиљ добила је Ана Гвоздић из Пожаревца.

 Током целог дана свирао је  бенд „НОЋ ДО ПОДНЕ”, који се потрудио за добро расположење, како такмичара тако и свих посетилаца манифестације. 

Такође приређен је и ЕТНО САЈАМ хране и пића, на коме је учешће узео велики број удружења, али и појединаца из целе Србије.

Синдикати копова и електрана у сарадњи са синдикатима издвојених предузеће организовали су за све посетиоце пиво на точење и гулаш.

У сарадњи са Рестораном „Драгуљ“ припремљен је во на ражњу. Прикупљен новац од сендвича у износу од 34.000,00 динара биће додељен дечијим установама у Kостолцу.

Бројни посетиоци уживали су у играма и песмама које су припремили чланови  KУД – а „Kостолац”.

Након тога уследила је и додела награда и пехара за меморијални турнир у малом фудбалу „Миомир Цвијић Рус“ . Прво место и награду од 10.000,00 динара по играчу освојила је екипа „Прим“.  Друго место и награда од 7.000,00 динара по играчу припала је екипи „Русови соколови“ , а на трећем месту нашла се екипа „Копови Костолац“, која је освојила награду од 5.000,00 динара по играчу.

Награде и пехаре најбољима уручио је председник Синдиката „Копови Костолац“, Данијел Радосављевић.

Уз све то уприличен је и спектакуларан ватромет, а потом су посетиоци манифестације  уживали у хитовима ОK бенда.

Добра организација манифестације, задовољни учесници, одлична атмосфера показатељи су да је „Kостолачки котлић” био и више него успешан. Према речима организатора идеја организовања ове манифестације је да се заправо шири пријатељство међу људима, позитивне вибрације, а пре свега да се Kосточанима пружи добра забава уз предиван амбијент на Спортско рекреативном центру „Топољар“.

Време је веома добро послужило организаторе манифестације, а учесници су били задовољни са организацијом и атмосфером на такмичењу.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!