Градска општина Костолац: Организован пријем за учеснике пројекта“Моја Србија“

У петак 5. августа у Скупштинској сали Градске општине Костолац председник костолачке општине Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, уприличили су пријем за учеснике пројекта „Моја Србија“, који реализује Психолошки центар Костолац, под покровитељством Градске општине Костолац.

Свечаном пријему присуствовале су Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Костолац и Ана Тишма, начелница Управе Градске општине Костолац.

Председник Серџо Крстаноски упознао је учеснике пројекта из различитих делова Србије са историјом Костолца и његовим знаменитостима.

Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек пожелела је свима добродошлицу и угодан боравак у Костолцу.

Оливера Хајровић, председница Психолошког центра Костолац том приликом уручила је захвалницу Градској општини Костолац. Она је указала на значај пројектних активности и циљеве самог пројекта, који се изражавају у развоју способности  младих за уметничко-креативно представљање стечених знања о патриотизму као и  у развоју заједништва и сарадње са младима ван Костолца, у јединственом окружењу које их подстиче да постану носиоци позитивних промена у локалној заједници.

Подсећамо пројекат „Моја Србија“ спроводи се са циљем едукације и развијања свести младих о националној припадности и патриотизму, уз уважавање припадника других националности и уз поштовање свих вредности демократског друштва.

У склопу пројекта расписан је и литерарни конкурс за најлепше песме и прозне радове на патриотске теме намењен ученицима свих средњих школа Браничевског округа.

Победници литерарног конкурса, млади из других градова у Костолцу ће боравити пет дана, од 3. до 7. августа. За све њих организована је заједничка посета следећих дестинација: Споменик код Тодића Цркве и Црква Светог Ђорђа, спомен обележје рударима у Старом Костолцу, Споменик српском војнику у Пожаревцу, Народни музеј у Пожаревцу и Пожаревачки мир, средњовековне тврђаве у Раму и Голубцу, манастир Тумане, Црква Светог Максима Исповедника у Костолцу, Градска општина Костолац и спомен биста Ђорђа Вајферта у Костолцу. У музичком делу програмских активности учествује хор младих „Ирида“ из Сремске Митровице.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!