Званичним отварањем „Костолачког лета 2022.“ почела купалишна сезона

Спортско-рекреативни центар „Топољар“ у среду 15. јуна, био је центар окупљања спортских организација и клубова које делују на територији Градске општине Костолац.

Повод за овакав догађај био је званично отварање манифестације „Костолачко лето 2022.“и почетак купалишне сезоне. Костолчани су уживали у презентовању знања и спортских вештина деце и младих а цео програм био је пропаћен музиком уз ди џеја.

Спекталуларном догађају присуствовали су: директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц, као и челни људи Градске општине Костолац  председник костолачке општине, Серџо Крстаноски, чланови Већа Маријана Божић, Срђан Радовановић и Бајрам Морина, помоћница председника Маја Здравковић и начелница Управе Градске општине Костолац, Ана Тишма.

Из Центра за културу Костолац најављују да ће цео програм Костолачког лета бити у склопу прославе јубилеја 10 година од отварања Центра за културу „Костолац“.

Наше суграђане и госте Костолца очекује богат, занимљив и разноврстан програм: концерти, спортски догађаји, позоришне представе, као и дечији програми, који ће се до 1. септембра дешавати на плажи, на стадиону, као и испред спортске хале.

Овом манифестацијом званично је отворена сезона летњих спортова и низ такмичења на отвореном која ће бити организована у наредним месецима.

Покровитељ свих програма у оквиру „Костолачког лета 2022“ је Градска општина Костолац.

ПЛАЖА НИКАД СПРЕМИЈА ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Ове године доста пажње је посвећено на текућем одржавању и уређењу плаже. Постављене су украсне саднице, оспособљена је тенда која прима око 50 нових места. Постављени су и додатни сунцобрани. Проширен је и капацитет купалишта, самим тим веће су и могућности за бављењем спортовима на води. Новина која је уведена ове године је и да се могу изнајмити кајаци и суп даске.

Уређен је и простор за роштиљање, постављењена су четири нова роштиља и планира се да се замене столови на летњиковцима. За најмлађе наше суграђане на располагању и дечије игралиште са тартан подлогом на коме могу уживати свакога дана.

Такође из Центра за културу поручују да настављају са уређењем спортских терена.  Биће постављен нови песак као и ватерполо терен на надувавање.

Сви радови су изведени под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Центар за културу Костолац се захваљује ПД „Рекултивација и озелењавање“ (РИО) Костолац, КПЗ „Забела“, Пицерији „Галија“, ПД „Костолац услуге“, Ватерполо клубу Пожаревац, СРС „Дунав“ и СРД „Дунавац“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!