Званичан почетак сезоне и отварање „Костолачког лета 2022.“

Званичан почетак сезоне и отварање „Костолачког лета 2022.“ заказано је за 15. јун 2022. године на теренима Спортско-рекреативног центра „Топољар“. Цео програм биће у склопу прославе јубилеја 10 година од отварања Центра за културу „Костолац“.

Као и протеклих године, припремљен је богат културно – уметнички и спортски програм, који ће се од 1. јуна до 1. септембра дешавати на плажи, на стадиону, као и испред спортске хале. Наше суграђане очекује богат, занимљив и разноврстан програм: концерти, спортски догађаји, позоришне представе, као и дечији програми. Покровитељ свих програма у оквиру „Костолачког лета 2022“ је Градска општина Костолац.

ПЛАЖА СПРЕМНА ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Ове године доста пажње је посвећено на текућем одржавању и уређењу плаже. Постављене су украсне саднице, оспособљена је тенда која прима око 50 нових места. Постављени су и додатни сунцобрани. Проширен је и капацитет купалишта, самим тим веће су и могућности за бављењем спортовима на води. Новина која је уведена ове године је и да се могу изнајмити кајаци и суп даске.

Уређен је и простор за роштиљање, постављењена су четири нова роштиља и планира се да се замене столови на летњиковцима. За најмлађе наше суграђане на располагању и дечије игралиште са тартан подлогом на коме могу уживати свакога дана.

Такође из Центра за културу поручују да настављају са уређењем спортских терена.  Биће постављен нови песак као и ватерполо терен на надувавање.

Сви радови су изведени под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Центар за културу Костолац се захваљује ПД „Рекултивација и озелењавање“ (РИО) Костолац, КПЗ „Забела“, Пицерији „Галија“, ПД „Костолац услуге“, Ватерполо клубу Пожаревац, СРС „Дунав“ и СРД „Дунавац“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!