Уручена признања најхуманијим матурантима ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца

Племенитост и човекољубље најлепше су и највредније човекове особине. Нема веће лепоте и радости него када се споје хуманост и младост нити већег разлога за понос него када знамо да међу нама живе овакве личности.

У позоришној сали Дома културе у Костолцу у уторак, 31. маја одржана је свечана академија на којој су уручена признања најхуманијим прошлогодишњим и овогодишњим матурантима Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца.

За најхуманије матуранте у 2021. години изабрани су: Маја Лозанчић VIII/1, Петар Стевановић VIII/ 2, Катарина Тасић VIII/ 3, Марија Дражић VIII/4 и Вељко Павловић VIII/5.

Матеја  Младеновић VIII/1, Лука Милошевић VIII/2, Јована Славић VIII/3, Јана Ковачевић VIII/4, Милица Ристић VIII/5 и Стефан Радовановић VIII/6 изабрани су за најхуманије матуранте у 2022. години.

На самом почетку присутнима се обратила директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић.

Она је том приликом похвалила најхуманије ученике нагласивши да је ово признање велики корак у развоју њихове личности, али и одговорност да такви увек остану и да ореол хуманости краси не само њих, већ и све у оне који су у њиховом окружењу.

Старешина Цркве светог Максима Исповедника Дејан Лазаров је истакао да ће ово бити важан подстрек млађим ученицима да наставе да се труде око развијања и неговања добрих односа према ближњима.

– Врлину племенитости ће преносити на друге и тако ћемо у будућности имати генерације које ће бити на славу Богу, родитељима на радост и нашем српском народу на корист.

Оливера Хајровић, наша племенита суграђанка, клинички психолог, руководилац ,,Психолошког центра“ у Костолцу, захвалила се свима који су помогли да се реализује пројекат, чији је циљ неговање и подстицање хуманих вредности код младих – социјалне повезаности, емпатије, солидарности, поштовања свих људи, права на једнакост и достојанство, без обзира на порекло, пол, националну припадност…

Она је нагласила да су награђени носиоци признања за највише људске вредности: човечност и племенитост.

-Иако су врло млади, они већ сада својим животима сведоче истинском смислу постојања, а то је љубав према човеку. Зато су ови млади, јунаци нашег времена и светло нашег града, који заслужују највећу пажњу и подршку у свему ономе што надаље буду радили, а ја дубоко верујем да ће благодатне последице ове подршке бити корисне за животе свих нас и наших поколења.

Избор најхуманијих матураната  реализовао је Психолошки центар Костолац у сарадњи са Основном школом „Јован Цвијић“, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Захвалнице најхуманијим ученицима уручиле су: директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић и руководилац ,,Психолошког центра“ у Костолцу Оливера Хајровић, клинички психолог.

Такође оне су том приликом уручиле захвалнице Градској општини Костолац, Цркви Светог Максима Исповедника, Центру за културу Костолац, Радио Стилу Костолац, Поликлиници Тектум, Фризерском салону Љиља, Услужној радњи за штампу и трговину Expo центар Костолац и пицерији „Галија“, који су несебично помогли да се реализују активности везане за избор најхуманијих матураната.

Културно уметничку манифестацију обогатили су ученици Музучке школе Стеван Мокрањац Пожаревац, издвојено одељење у Костолцу.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!