У Библиотеци у Костолцу одржана радионица „Дизајнер видео игара“

У четвртак 11. маја, у Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, одржана је радионица „Дизајнер видео игара“. Индустрија видео игара је једна од најпрофитабилнијих у свету и њени производи привлаче публику свих узраста, а да је ово одличан одабир теме за радионицу, говорила је препуна библиотека ученика Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, који су, у пратњи својих наставника (Саша Цветковић, професор информатике, Габријела Миленковић, професорка програмирања, Мирјана Дендић, стручни сарадник) били полазници ове занимљиве и едукативне радионице.

Ученици су имали прилику да сазнају како настаје видео игра и шта је све потребно да се постане дизајнер видео игара, а након теоријског дела, могли су и да активно учествују у радионици, решавају задатке, презентују своје идеје и осмишљају видео игре, као и да постављају питања.
Предавач је био, Иван Бранковић, писац, сценариста, и дизајнер видео игара, који се након завршене средње Техничке школе у родном Ваљеву, Филолошког факултета у Београду и мастер студија драматургије на Факултету драмских уметности у Београду, обрео се у свету дизајнирања видео игара.
Модератор је била Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник.
Веома успешна и посећена радионица.

Линк за снимак радионице:
https://youtu.be/VIdRuugivAU

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!