ЕГД Виминацијум организовао једнодневни излет до Хомољских планина, врха Јежевац и села Ждрела за ученике ОШ“ Јован Цвијић“

Поводом Дана планете Земље, а у оквиру пројекта ‚‚Мали Природњак“ ЕГД Виминацијум је 21.04. организовао једнодневни излет до Хомољских планина, врха Јежевац и села Ждрела. Излет је организован у сарадњи са основном школом ‚‚Јован Цвијић“ на челу са директорком Сунчицом Марковић. Осим ужине за ученике и намерница за зајднички ручак, које је обезбедила основна школа, и сопствених средстава ЕГД Виминацијум, у организацији излета је учествовао и Синдикат ПД Аутотранспорт ,на челу са Мићом Kовачевићем који је несебично донирао превоз за ученике и чланове удружења као и ланч пакете.

Општи циљ пројекта ‚‚Мали Природњак“ је да се кроз едукативне радионице и интерактивну игру развије еколошка свест код деце и омладине, свест о значају животне средине, унапређење квалитета живота, побољшање услова за квалитетно провођење слободног времена у природи кроз подстицање омладинског волонтеризма и активизма. У склопу пројекта раније је организовано неколико едукативно-креативних радионица.

Домаћини пријатељима и члановима Удружења били су чланови извиђачког одреда ‚‚Млава“ из Петровца на Млави, на челу са Маријаном Томић. За едукативни део овог излета побринуо се сертификовани гљивар Никола Тодосијевић, члан удружења ЕГД Виминацијум, заједно са учетељицама Весном Пешић Животић, Сањом Тизманов и Невеном Сретков и председницом ЕГД Виминацијум Биљаном Петрашковић.

Никола је ученицима основне школе ‚‚Јован Цвијић“ показао разноврсне гљиве и на ,деци пријемчив начин, говорио о њиховим карактеристикама и значају. Деца су имала прилике да у аутентичном окружењу Хомољских планина и шума слушају, а што је још важније и учествују у активностима једног Еколошко гљиварског друштва.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!