Плазма позива на равноправност полова јер #једнакостдолазиизкуће

Да ли сте икада пробали да преломите Плазма кекс на две једнаке половине? Иако можда на први поглед изгледа тешко: могуће је! Слично је и са идејом једнакости: њу није лако остварити, али ако се сви заједно потрудимо, шансе су много веће. Имајући ово на уму, 8. марта када обележавамо Интернационални дан жена, најпознатији бренд компаније Бамби, Плазма, жели да скрене пажњу на економску, политичку и социјалну неравноправност полова.

Плазма као један од најомиљенијих породичних брендова, кампањом „Једнакост долази из куће“ коју је покренула прошле године са циљем подизања свести јавности о неравноправном положају жена, верује да скретањем пажње на неравноправност, као и оснаживањем жена, сви заједно можемо допринети друштвеној инклузији. Резултати истраживања „Родна равноправност и равнотежа између пословног и приватног живота“ показали су да мушкарци проводе значајно мање времена од жена у обављању рутинских кућних послова. У градских срединама кућне послове обавља 75 одсто жена, док се у руралним срединама тај проценат креће и до 84 одсто. Исто истраживање указало је да се породиљско одсуство, иако законом уређено и допуштено, не користи у довољној мери од стране мушкараца (свега 5 одсто) услед стереотипа о родним улогама, као и да 55% жена сматра да нису оствариле свој пун потенцијал у каријери.

Инспирисани позитивним реакцијама кампање „Једнакост долази из куће“ којом су обележили Дан једнакости жена 2021. године и за коју су освојили награду ’Гранд приx’, УЕПС фестивала, компанија Бамби и Плазма, кроз видео клип, посебно креиран за овај дан, указују на социо-економску неравноправност полова, као и чињеницу да се само 32 одсто жена налази на руководећим позицијама („Жене и мушкарци у Републици Србији”, Републички завод за статистику из 2020. године), у односу на 68 одсто мушкараца, што указује на неравноправан положај жена на кључним водећим позицијама у Србији.

Kампањом „Једнакост долази из куће“ Плазма наставља да инспирише да сви заједно можемо да утичемо на положај жена у нашем друштву полазећи од сопствених домова, јер једнакост долази из куће и води ка равноправности. Плазма као синоним правих породичних вредности, указује да је важно да нам породица укорени исправне ставове, начин размишљања, али и свест о равноправности. На тај начин чувамо породицу, али и генерацијама девојчица и дечака дајемо бољи пример, јер #једнакостдолазиизкуће.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!