Kрстаноски: У понедељак 21. фебруара почињу радови на демонтажи ауто моста


Трајно решен један од највећих костолачких проблема

Градска општина Kостолац ускоро решава један од највећих проблема. У понедељак 21. фебруара почињу радови на демонтажи надвожњака ( ауто моста ). Тим поводом гост у студију “Радио Стил”-а био је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски.

Ауто-мост, који се налази изнад железничке пруге у Првомајској улици, за саобраћај је затворен у мају 2018. године, из безбедносних разлога. Тренутно из правца Пожаревца постоји само један улаз у Kостолац, од Трудбеничке улице према хотелу.


Према речима председника Kрстаноског, захваљујући Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Град Пожаревац и Градска општина Kостолац приступили су решавању овог проблема и у једном кратком временском периоду од 60 дана стекли су се сви законски услови да се надвожњак уклони из центра Kостолца. Рок за извршење радова је 30 дана. Након завршених радова приступиће се измени Плана детаљне регулације, а након тога уследиће и израда пројектне документације за нову улицу.

Модерна саобраћајница ће спајати четири улице: Боже Димитријевића, Карађорђеву, Вељка Дугошевића и Николе Тесле. Такође у плану је и да испод улице Николе Тесле буде кружни ток, као и да се улица продужи иза Основне школе “Јован Цвијић”, Дома омладине према Трудбеничкој, што ће у великој мери растеретити саобраћај, а посебно улицу Боже Димитријевића.

Овом новом саобраћајницом улаз у Kостолац, добиће модеран и савремен изглед, налик на веће градове, са кружним током, лед расветом, новим тротоарима за пешаке, стазом за бициклисте, као и заштитном оградом у циљу безбедности суграђана.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!