Промоција успешних и талентованих ученика Основне школе „Свети владика Николај“ у Брадарцу

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-107.png

Школа у Брадарцу, која је данас школа са девет подручних школа постоји од давне школске 1845/46 године. Садашње школско здање сазидано је 10. септембра 1962. године. Школа је кроз историју мењала своје називе, а од 2018. године носи назив „Свети владика Николај“. Директор ове образовне установе је Дејан Животић.

Према речима директора Дејана Животића, Основна школа „Свети владика Николај“ има стручни наставни кадар који је спреман за даље усавршавање и отворен за сарадњу. Све је то допринело да ученици постижу добре резулате приликом уписа у средњу школу и као и на свим нивоима такмичења школа. у протеклој 2021. години остварили су запажене резултате на такмичењима из из математике , српског језика и књижевности, технике и технологије, као и на бројним спортским такмичењима из шаха, малог фудбала и атлетике.

У Основној школи „Свети владика Николај“ у Брадарцу има пуно успешних и талентованих ученика, који постижу запажене резултате. У емисији „Млади за младе“, која се емитује на „Радио Стил“-у представили смо:

Богдана Јовановића, Матију Илића, Матију Вујчића, Наталију Милошевић, Тамару Стевић, Ксенију Живојиновић, Маринелу Живановић, Теу Ранђеловић, Анђелу Миленковић, Павла Јовановића, Кристијана Стојановића, Немању Стојићевића, Вељка Милосављевића и Анђелу Мишић.

Тренутно две школе, у Набрђу и Маруљевцу, су привремено затворене због програма умрежавања школа. Школа у Kличевцу је једна од најстаријих школа у Србији и најстарија школа овог краја. Основана је 1806. Године заслугом И залагањем војводе Миленка Стојковића.
У овој школи стасавали су храбри ратници, бранитељи и неимари, визионари. Стотине васпитача, учитеља, наставника, учили су и уче своје ђаке не само да читају, пишу, рачунају, певају… већ и да поштују традицију, културу и праве животне вредности. Историју ове школе су заједно са наставним особљем градили многобројни управитељи, а касније директори школе.

Школа има јасне и дефинисане циљеве на чијој реализацији се одговорно ради. Основна Школа Свети владика Николај је школа која подстиче лични развој ученика и наставника, негује међусобно уважавање и разумевање стварајући позитивну климу у школском окружењу како би се ученици свих развојних доби осећали сигурно.

УЧЕНИЧКА ЗАДРУГА „ДЕЦА СТИГА“

Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!