Успешни и талентовани ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“

Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу је најстарија школа са четворогодишњим трајањем међу школама за подручје рада пољопривреда, производња и прерада хране. Данас је једна од 10 најмодернијих у Србији.
Школа је почела са радом 10. октобра 1872. године под називом „Земљоделска шумарска школа“. Школа је основана на основу закона који је у Народној скупштини Kњажевине Србије прихваћен 1870. године. Године 1996. отворен је Дом ученика и извршене су нове измене у називу Школе. Школа добија назив Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“.

Директор школе је Слободан Стојићевић. Школа ове године може да се похвали са попуњеним четворогодишњим профилима и 114 уписана ученика у новој школској години. Школа образује редовне ученике за четврти и трећи степен стручне спреме.


У четворогодишњем трајању:

  • Пољопривредни техничар
  • Ветеринарски Техничар
  • Прехрамбени Техничар
  • Техничар хортикултуре

У трогодишњем трајању:

  • Цвећар вртлар
  • Пекар
  • Месар

У Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“ има пуно успешних и талентованих ученика, који постижу запажене резултате. У емисији „Млади за младе“, која се емитује на „Радио Стил“-у представили смо:

Луку Којића, Уроша Станковића, Дејана Пауновића, Биљану Пановски, Анђелу Арсић и Теодору Васић.

Школа је била учесник конкурса „ Шта нам тешко“ који спроводе Млади истраживачи Србије уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Ученици ове школе учествовали су са пројектом „Прва помоћ животињама“.
У школи, , функционише Ученичка Задруга са циљем подстицања развијања позитивног односа ученика према раду и професионалне оријентације, повезивања наставе са светом рада, развијања свести о одговорности за преузете обавезе, као и развоја позитивног односа према тимском раду и предузетништву.


Недавно је Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац прошла још један конкурс и добила финансијска средства за набавку машина, опреме, средстава и материјала за рад ученичке задруге. Њихов пројекат је по квалитету био други у Србији. Овим пројектом набавили су средства за хладни сто, а набавиће и сушару за воће и поврће.


Ова школа прошла на још једном конкурсу. Учествује у ЕРАСМУС + пројекту ”Унапређење агротуризма употребом коња” током којег су 15 ученика ове школе отишли у Републику Словенију на обуку 14 дана Пројекат се реализује уз помоћ ТЕМПУС фондације и кофинансирањем ЕУ.
Веома је важно истаћи да је школа учесник бројних пројеката који нису оријентисани само на пољопривреду, већ и на развијање вредности солидарности, поштовање другог и толеранције.

Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!