ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИKА СА 12. ЛИKОВНЕ KОЛОНИЈЕ “KОСТОЛАЦ 2021”


У оквиру манифестације „Новембарски дани културе“ у четвртак, 11. новембра, у холу Дома културе у Kостолцу, свечано је отворена изложба слика Удружења ликовних стваралаца Kостолца „Спектар“.

Уметничка дела настала су на 12. Ликовној колонији „KОСТОЛАЦ 2021“ , која је организована у оквиру манифестације „Костолачко лето“.  

Изложбу је званично отворила Снежана Милошевић, председник УЛСK “ СПЕKТАР“ , нагласивши значај одржавања колонија за афирмацију ликовног стваралаштва, али и за подстицање стваралачког духа.

Она је подсетила да је на колонији је учествовало петнаест уметника из Ужица, Београда, Смедерева, Пожаревца и Костолца. Током рада и дружења на колонији је настало тридесет занимљивих слика рађених у техници уље на платну.

Владета Делетић, члан УЛСK “ СПЕKТАР“ је истакао да изложба представља богати опус стваралаштва квалитетних уметника који су преко лета стварали своја дела инспирисани природом и лепотом косточачке плаже.

Изложбу је организовало Удружење ликовних стваралаца Kостолца „Спектар“ , под покровитељством Градске општине Kостолац и Центра за културу „Костолац“ .

Изложба ће бити отворена за све посетиоце до 15. новембра.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!