АНА ТИШМА, НАЧЕЛНИЦА УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ ЧЕСТИТА ГРАЂАНИМА ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

,,У има Управе Градске општине Костолац, као и у своје лично име упућујем најискреније честитке грађанима поводом дањашњег празника Републике Србије. У Србији али и у многим земљама широм света, 11. новембар слави се као Дан примирја у Првом светском рату. После четворогодишњег рата, највећег дотад у историји, тог дана 1918. у 11:00 сати потписано је примирје у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша у Француској, чиме су силе Антанте и Немачка окончале   сукоб.

Српска војска је у том рату чинила невиђене подвиге и тиме задивила своје савезнике и стекла поштовање својих непријатеља. Голготу и васкрснуће српске државе симболизује цвет Наталијина рамондафеникса и трака у бојама Албанске споменице.

Са поносом и пијететом се сећамо јунака Великог рата и свих цивилних жртава, јер је Србија у Првом светском рату изгубила трећину свог становништва.  Данас живимо у нади да више никада нећемо ратовати, како бисмо нашој деци обезбедили живот у миру и благостању.“ – истакла је Ана Тишма, начелница Управе Градске општине Костолац честитајући празник грађанима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!