Успешни и талентовани ученици ОШ „Милош Савић“ Лучица

Основна школа „Милош Савић “ у  Лучици основана је 1840.године и  једна је од најстаријих сеоских школа у Србији. Од тада до данас траје и истрајава у племенитој мисији образовања и васпитања.

Генерације просветних радника уткале су себе у њен развој. Њени бивши ученици, остварени у разним професијама, доприносе развоју свог краја, а школу доживљавају као драгу успомену свесни добрих темеља које им је дала.

Данас школу похађа 261  ученик,  у матичној школи у Лучици и у две подручне школе. У селима Лучица и Пољана је осмогодишња, док је у Пругову четворогодишња школа.Својим професионалним, одговорним радом и ентузијазмом , учитељи наставници и ученици постижу запажене резултате и успехе у наставним и ванансатвним активностима, на бројним такмичењима, смотрама, и конкурсима.

На општинском такмичењу из математике ученици трећег разреда Огњен Будимировић и Андрија Илић освојили су треће место, док је Урош Ђокић заузео четврто место.

Поводом дана борбе против беле куге расписан је литерални конкурс који носи назив „Маме и тате нацртајте нам секе и бате“. Ученик ОШ „Милош Савић“ Иван Живојиновић је том приликом освојио прво место, а висок пласман постигла је и Софија Чуповић.

Директор ове установе је Славиша Стојадиновић.  Школа поседује кабинет за информатику, кабинет за хемију, библиотеку, кухињу, а једино што недостаје је фискултурна сала. Школа има компјутере, паметну таблу и пројекторе.

Ученици су највећи понос ове установе, с обзиром да постижу изузетна постигнућа у школским и ваншколским активностима.

Школа је ове године одликована Златном медаљом од стране председника Републике Србије, Александра Вучића, поводом Дана државности, за специјалне заслуге у делатности образовања.

Уз помоћ Министарства правде, учествујући у пројекту „Опортунитет“, Основна школа „Милош Савић“ је обновила фасаду у Лучици чија је вредност била нешто мање од 4 милиона динара.

Важно је истаћи да је Град Пожаревац донирао увођење видео надзора у све три школе, с циљем спречавања непожељног понашања, заштите средине и унапређења осећања сигурности.

ОШ „Милош Савић“ реализује пројекат „Обогаћен једносменски рад“, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.  Пажљивом анализом потреба и навика ученика, осмишљене су  радионице које их подстичу да откривају и негују своја интересовања, да развијају вештине и компетенције, да усвоје и примене здраве животне навике, али и да лакше савладавају школско градиво.

Школа спроводи поступак самовредновања у области ЕТОС, који представља стручни педагошки назив за климу међуљудских односа који владају у школи како међу наставницима, тако и међу децом и родитељима.

Према речима директора Славише Стојадиновића, ова образовна установа у наредном периоду наставиће са инвестиционим улагањима.

– Учешће у пројектима у наредном периоду биће приоритет. План школе је да и даље учествују у пројектима како на локалном нивоу, тако и на Републичком. Постоје тенденције за аплицирање средстава за израду пројекта изградње фискултурне сале, а касније и саму реализацију пројекта. Такође има се у плану и изградња кухиње са трпезаријом.

Наш циљ је да развијемо интелектуалне, креативне и социјалне капацитете ученика на начин који ће им омогућити да по својим знањима и умећима буду равноправни грађани света, рекао је Стојадиновић.

Истрајност, посвећеност учењу и напредовању, креативан и индивидуалан приступ настави, активно учење и традиција добре школе, препознатљив су печат Основне школе „Милош Савић“.

Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!