У Библиотеци одржане кројачке радионице за децу и одрасле

Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац својим радом свакодневно доказује да је савршено место за дружење, учење и развијање креативности. Настављајући добру праксу сарадње са Центром за културу Костолац, у Огранку Библиотеке у Костолцу у понедељак 1. новембра и у среду 3. новембра, одржане су две кројачке радионице за децу и одрасле под називом „Сам свој кројач – корисне цаке у шивењу“.

Радионицу су водили чланови Удружења за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца и библиотекари, умешни у шивењу и кројењу. Ружица Живковић, Магдалена Реџовић, Драгица Стефановић, Виолета Оцокољић, Невена Вуксановић и Рената Минић, упознале су полазнике радионице са основама овог старог заната, као и са неким корисним цакама из шивења – од узимања мера за шивење, пришивања дугмади, крпљења поцепаних комада гардеробе, кројења основних модела гардеробе, штепања на машини, порубљивања панталона, завеса, обрађивања шавова, шивења јастучница и торбица…

 


У нашој околини, на жалост, нема ниједне занатске школе за кројаче, тако да су, поред књига и Јутуб туторијала за шивење, овакве радионице веома драгоцене за све оне који желе да науче да шију и уживо виде како раде мајстори свог заната.
Снимке радионица можете погледати на Јутуб каналу и сајту Народне библиотеке Пожаревац и Јутуб каналу и ФБ страници Центра за културу Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!