Обележен 13. октобар – Дан ослобођења Костолца

Одавањем поште и полагањем венаца на Спомен обележје у Старом Костолцу, данас је обележен 13. октобар – Дан ослобођења у Другом светском рату.

Испред Града Пожаревца венац су положили Предраг Мијатовић, председник Скупштине Града Пожаревца и заменик градоначелника Града Пожаревца, Славиша Алексић.

Венац су испред Градске општине Костолац положили председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

На Спомен обележје страдалима венац су положили  и председник Савета Месне заједнице Село Костолац Малиша Аћимовић и Небојша Станојловић (одборник у Скупштини ГО Костолац).

Почаст палим борцима у Другом светском рату одао је и Ђорђе Kучинар, корпоративни директор Огранка „ТЕ-KО Kостолац“.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски честитао је грађанима празник – Дан ослобођења Костолца и рекао:

-13. октобар је историјски дан за Градску општину Костолац. Више од седам деценија на данашњи дан Костолац је у Другом светском рату ослобођен. Овај датум нас подсећа на све оне који су положили своје животе у борби против фашизма током народноослободилачке борбе. Због тога треба неговати традицију антифашизма и недопуштати да зло победи. Захваљујући борби нашег народа ми данас живимо у слободном граду Костолцу, слободној држави Србији пуних 77 година.

-Данашњи дан и његово обележавање само је једно у низу прослава којима се сећамо наших предака. Ослобођење у свим ратовима па и у Другом светском рату није прошло без жртава и ми им се и данас седам и по деценија касније клањамо захвални за све што имамо данас. Ту не мислим на захвалност само због година привредног и технолошког развоја који смо могли да спроводимо слободни и у миру. Овде мислим и на захвалност прецима због поруке коју је њихова жртва оставила нама, рекла је председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

Одавању почасти палим борцима и полагању венаца присуствовали су функционери Града Пожаревца, Градске општине Костолац, чланови Савета Месне заједнице Село Костолац, као и грађани.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!