Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић у посети пожаревачким школама

У понедељак 11. октобра, министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић посетиo je Град Пожаревац обишавши Пољопривредну школу са домом  ученика „Соња  Маринковић“, Високу техничку  школу струковних  студија, као и Пожаревачку  гимназију.

Ружић је најпре присуствовао свечаној академији поводом обележавања Дана Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу. Том приликом упутио је честитке директору, наставницима и ученицима ове образовне установе поводом 149 година постојања, односно 25 година рада Дома.

– Нека је са срећом будући рад и на радост будућих успеха деце у чије образовање инвестирамо!

Ми свакако предано радимо на стварању услова да имамо квалитетно образовање, образовање које је доступно сваком појединцу, као и да дођемо до те синергије теоријског и практичног знања, до њиховог сусретања ради даљег развоја вештине, компетенције и креативности наших ученика.

Паралелно са тим Влада републике Србије чини све што је у њеној моћи, да створи амбијент у коме ћемо задржати омладину у нашој земљи, а пре свега у њиховим родним срединама. Иако су отежани услови образовања током пандемије доказали смо да је могуће да образовање не застане, а све захваљујући преданости наставника, односно њиховом одговорном односу према професији којом се баве.

Ружић је обавио и садржајан разговор са бруцошима Одсека примењених инжињерских наука у Пожаревцу, у саставу Академије техничких струковних студија у БГ.

Такође обишао је и Пожаревачку гимназију, где су га ученици упознали са историјским значајем ове установе која траје 160 година и која је изнедрила Радомира Лукића, Милену Барили, Ђорђа Марјановића, Павла Савића, Слободана Стојановића, Председника Слободана Милошевића и низ других великана.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-51.png
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!