Дрмно: 7. Међународна смотра фолклора

У Дрмну је 21. августа одржана 7. Међународна смотра фолклора, на којој су учешће узели: фолклорни ансамбл „Muziqeja“ из Албаније, КУД „Костолац“ из Костолца, КУД „Миленко Стојковић“ из Кличевца, КУД „Брадарац“ из Брадарца и КУД „Божидар Димитријевић – Козица“ из Дрмна.

Свим представницима друштава уручене су плакете захвалности за учешће на традиционалној смотри фолклора.

На самом почетку публику и госте поздравио је представник Организационог одбора смотре, Дејан Стојадиновић, а затим је манифестацију свечано отворио члан Већа града Пожаревца Дејан Крстић.

У оквиру манифестације одржана је ревија народних ношњи учесника програма, с обзиром да народна ношња заузима истакнуто место у култури и традицији нашег народа.

Kултурно уметничко друштво „Божидар Димитријевић Kозица“ из Дрмна посебно негује сарадњу са друштвима у другим земљама, а свака размена гостовања уједно је и размена културног богатства и пре свега стицања нових пријатеља.

Организатор седме Међународне смотре фолклора је КУД „Божидар Димитријевић – Козица“, а суорганизатори су МЗ Дрмно и КУД „Миленко Стојковић“ из Кличевца.

Манифестацију су помогли: Град Пожаревац, ЈП ЕПС -Огранак „ТЕ-КО Костолац“, Месна заједница Дрмно, Археолошки парк „Виминацијум“и Туристичка организација Града Пожаревца.

Вокална солисткиња КУД-а „Божидар Димитријевић – Козица“, Барбара Ивић
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!