Одржан Турнир у баскету 3х3 за млађе категорије

У Костолцу је 22. августа, одржан Турнир у баскету 3×3 за млађе категорије. На турниру је учестовало 16 екипа подељених у три категорије: пионири, кадети и јуниори. Поред турнира, организовано је и такмичење у шутирању тројки.

Прво место у категорији пионира освојила је екипа “По баскет”, друго место “Street баскет”, док је треће место заузела екипа “МВП”. У категорији кадета прво место освојили су “Амигоси”, друго место припало је екипи “Форс”, а на трећем месту нашла се екипа “Костолачки баскет”.

Награде и пехаре најбољима уручиле су директорка Центра за културу „Костолац“ , Јелена Шаманц и чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић.

У категорији јуниора прво место освојила је екипа “Такси”, друго екипа “Бритке сабље”, а треће место припало је екипи “Арома кафе”.

Екипе су биле из Костолца, Пожаревца и околине Великог Градишта. Јуниори су играли за новчану награду (12 хиљада динара) и робне награде, док су кадети и пионири играли за робне награде.

Турнир су организовали Кошаркашки клуб “Кош” Костолац и Центар за културу “Костолац”, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Према речима председника клуба, Немање Кнежевића Кошаркашки клуб “Кош” постоји од 2018. године и од тада па до данас успешно ради са млађим категоријама. Тренутно има преко 30 чланова. Од октобра месеца креће се са такмичењима. Прошле сезоне су се млађи пионири и пионири такмичили у Регионалној лиги, где се такмиче: Смедерево, Смедеревска Паланка, Пожаревац, Петровац, Баточина и Крагујевац. Утакмице се играју сваког викенда, како у гостима, тако и код куће. Осим тренинга и такмичења, Кошаркашки клуб „КОШ” у први план ставља едукацију и васпитање деце у добре и здраве личности.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!