10. Међународни песнички сусрети, “Орфеј на Дунаву”

Десети јубиларни међународни песнички сусрети “Орфеј на Дунаву”, биће одржани 20. и 21. августа 2021. године.

Дводневна манифестација обиловаће богатим програмом. Првог дана у Скупштинској сали Градске општине Костолац  планиран је Међународни округли сто „Поезија у међукултурној комуникацији“ на коме ће бити промовисан Зборник радова и есеја „Поезија“ уз учеснике из Грчке, Туниса, Кипра, Црне Горе, Федерације БиХ, Румуније, Мађарске, Хрватске и видео укључење песника из Русије, Канаде, Шведске, Италије. Истог дана од 18 часова на платоу испред спортске хале одржаће се „Вече туниско-српског пријатељства“. Том приликом биће представљена три зборника и једна самостална песничка збирка. У оквиру програма Коло српских сестара из Пожаревца приредиће изложбе фотографија, ручних радова као и представљање традиционалне трпезе.

Другог дана манифестације, у конгресној сали Виминацијум биће уприличено свечано отварање Десетих међународних песничких сусрета „Орфеј на Дунаву 2021.“ након чега ће бити додељене награде и признања „Орфеј“, „Орфејева лира“, „Еуридикин венац“ и „Она“.

Организатори ове манифестације су Клуб љубитеља књиге “Мајдан” из Костолца и Центар за културу “Костолац” под покровитељством Градске општине Костолац. Подршку манифестацији пружили су и Град Пожаревац, Министарство културе и информисања Републике Србије и велики број асоцијација и културних установа Браничевског округа.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!