Пријем за вишебојце поводом припрема за 58. Љубичевске коњичке игре

У Градском здању организован је пријем вишебојаца на коме су најављене припеме за 58. Љубичевске коњичке игре у Пожаревцу. Тренинзи за вишебојце почињу од 4. августа, а квалификације крећу за 10 до 12 дана.

Вишебојце је у Градском здању поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић следећим речима:


“Разлог нашег окупљања је весео и узбудљив у исто време, а тиче се почетка припрема за Љубичевске коњичке игре. Не морам да говорим о томе колико је то важна ствар у животу сваког Пожаревљанина, а захваљујући вама, и многим другим љубитељима коња и коњичког спорта. Ово кажем из разлога што је добро позната чињеница да се Љубичевски вишебој може видети само у Пожаревцу и што сте управо ви и ваши претходници, као његови амбасадори, пробудили интересовање за њега. Ту не мислим само на околину нашег града, већ и читаву Србију па и шире. Прошле Игре биле су одржане под посебним околностима, али су биле одржане. Знамо већ да је наш народ и у најтежим тренуцима у својој историји увек држао до својих обичаја и традиције. Зато смо и ми 2020. године одлучили да се и у јеку тешке епидемиолошке ситуације ипак састанемо и Игре одржимо. Изазов коме смо, испоставило се, били дорасли, и ове године је пред нама. Епидемија није још увек побеђена, али ни наша решеност да и ове године одржимо Љубичевске коњичке игре. Ипак, како нас је пандемија научила да није све у нашим рукама, остаје да видимо да ли ће нам крај августа и почетак септембра дозволити окупљање без ограничења или ипак уз неке рестрикције. Било како било, ви знате шта вам је чинити. Добро се припремите у наредном периоду. Мотива вам, сигуран сам не недостаје, и знајте да сви у Србији жељно ишчекују да виде ко ће финалног такмичарског дана бити огрнут плаштом и високо подигнути сабљу изнад своје главе. Моја порука вама је иста – нека победи бољи а фер плеј је вама још већа обавеза јер не заборавите да поред тога што сте такмичари, ви сте и витезови. Срећно!“

Председник Секције вишебоја при Kоњичком друштву „Kнез Михаило“, Даворин Живковић, рекао је да су околности под којима су се вишебојци протекле године такмичили, услед епидемије корона вируса, без присуства публике и њихових најближих, биле тешке. Он је изразио наду да ће ове године бити другачије.

Извор: https://pozarevac.rs/prijem-za-visebojce-povodom-priprema-za-58-ljubicevske-konjicke-igre/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!