Акција добровољног давања крви: Очекивани одзив

Свакога лета залихе Института за трансфузију крви су на минимуму, а коронавирус ствара додатне тешкоће

Синдикат копова „Kостолац“, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, организовао је у јуну на Површинском копу „Дрмно“ акцију добровољног давања крви. На овој, другој редовној овогодишњој акцији, прикупљене су 34 јединице драгоцене течности.

Позиву организатора одазвао се 41 радник, од чега њих седморо из здравствених разлога није могло да учествује у акцији. Први пут су крв дала два радника.

– Одзив запослених био је у складу са очекивањима, посебно ако се има у виду чињеница да су пред запосленима велике производне обавезе и да је у јеку ремонт основне рударске механизације и опреме, као и постројења на дробилани − рекао нам је Перица Ђуровић, потпредседник Синдиката копова „Kостолац“.

С обзиром на чињеницу да су потребе за крвљу и њеним продуктима повећане, ова хуманитарна акција је значајна за све запослене у костолачком огранку ЕПС-а, али и за грађане који чекају на операционе захвате. Троје од стотину становника Србије су добровољни даваоци крви. Основни партнер Института је Црвени крст Србије са мрежом организација у градовима и општинама. Први месец летње кампање завршен је у 40 градова и општина. У 80 акција које су организоване током првог месеца летње кампање крв је дало 2.800 грађана.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!