„Островачка чорбијада 2021“ окупила врсне мајсторе у кувању рибље чорбе

У суботу, 17. јула у организацији Месне заједнице Острово одржана је седамнаеста по реду манифестација која носи назив „Островачка чорбијада“. Овај гастрономски догађај подржали су Општина Велико Градиште и Туристичка организација Велико Градиште.

Председник МЗ Острово Владимир Николић са представницама Туристичке организације Велико Градиште

Манифестација је окупила врсне мајсторе у кувању рибље чорбе из целог градиштанског краја, Бечеја, Младеновца и других места. Неки од учесника били су и вишеструки победници ове манифестације. Поред такмичења у кувању овог дунавског специјалитета, организована је и велика лутрија.

„Островачку чорбијаду“ отворио је председник МЗ Острово Владимир Николић, пожелевши такмичарима пуно успеха, а посетиоцима добар провод.

Захтеван посао дегустације и оцењивања ове најукусније такмичарске дисциплине је имао жири у следећем саставу: Арсић Радиша, Марковић Новица и Александровић Миланче.

Прво место припало је Милановић Славољубу, друго Пауновић Небојши, а треће место освојио је Стокић Властимир. Сва тројица су из села Острова, што је показатељ да ово мало место има добре мајсторе у кувању рибље чорбе.

Поред новчаних награда у износу од петнаест, десет и пет хиљада динара за прво, друго и треће место, награђени су добили пехаре и дипломе.

Организација седамнаесте „Островачке чорбијаде“ је била на високом нивоу. Наиме поред великог броја такмичара, оно што је манифестацију учинило веома богатом је и велики број спонзора, који су обезбедили награде за лутрију. Главну награду печено прасе добила је Милена Јанковић из Острова.

Сви учесници гастрономског такмичења добили су Захвалнице и мајице са логом „Островачке чорбијаде“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!