Изградња фекалне канализације у пуном јеку: Настављају се улагања за бољи живот грађана

На територији Градске општине Костолац у пуном јеку је изградња фекалне канализације у насељима: Канал, Дидино село и Колиште.

Радови су започети почетком априла месеца и до сада је фекална канализација завршена у дужини од 2.345 метара и то у следећим улицама: Михајла Пупина, Милоша Обилића, Војводе Степе, Партизанско сокаче, Војводе Путника, Краља Петра и Хајдук Вељковој улици. Радови на изградњи црпне станице у улици Краља Петра, такође су приведени крају.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-77.png

Радове су заједно са председником Градске општине Костолац, Серџом Крстаноским обишли: чланови костолачког Већа Миладин Радомировић и Морина Бајрам, као и помоћница председника Маја Здравковић.

Према пројекту, у преосталим улицама у насељима Канал, Дидино село и Колиште радови на постављању фекалне канализационе мреже настављају се предвиђеном динамиком у следећим улицама: Миленка Стојковића, Светосавској, улици Десанке Максимовић, Ђорђа Вајферта, Базенској, улици Вука Караџића први, други и трећи део, Сутјеској улици као и изградња црпне станице у насељу Канал.

Подсећамо пројекат подразумева изградњу фекалне канализације за 420 домаћинстава, а укупна вредност инвестиције износи преко 77 милиона динара. Средства је обезбедио Град Пожаревац преко Буџетског фонда за заштиту животне средине. По завршетку пројекта биће изграђена фекална канализација у 17 улица у насељима Канал, Колиште и Дидино насеље, као и две фекално црпне станице.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!