Незаборавна промоција романа „Казаљке Старог Сата”ауторке Дуње Вулић

Оригиналан, маштом обојен, духовит, али и веома поучан роман „Казаљке Старог Сата” Дуње Вулић представљен је 6. јула на платоу испред спортске хале. Осим ауторке, о овом чудесном роману за децу и младе говорили су: Оливера Хајровић, руководилац Психолошког центра Костолац; Славица Јовановић, рецезент књиге и председник Књижевне заједнице Пожаревца; Гордана Славковић, професор српског језика и књижевности из Основне школе „Јован Цвијић„ у Костолцу и Ненад Ж. Милошевић професор српског језика и књижевности и лектор.

Промоција је одржана у организацији Центра за културу „Костолац“ и Психолошког центра Костолац.

„Казаљке Старог Сата” је прича о необичном животу играчака и животиња, које једна бака чува док су власници њихове куће Мажићи на мору. Главни јунацу су мачак Сип, пас Ото, папагај Рики, хрчак Јојо, Барбика, Робот и Стари Сат. – Роман Дуње Вулић, може бити сценарио за филм, може бити пародија једног друштва са социолошким типским особинама. У сваком случају млада ауторка је „заронила руке у авантуру“, препустила се струји својих емоција и маште и у тој синергији нашла један амалгам уздаха и дугог даха, рекла је Славица Јовановић, рецезент књиге и председник Књижевне заједнице Пожаревца.

Несебичну подршку на промоцији Дуњи су пружили чланови редакције „ Глас младих“ чији је и она члан, који су узели активно учешће у организацији и реализацији промоције. Милица Ристић је прочитала неколикоинтересантних страница тек издатог романа, док је Јања Копун, ауторки постављала занимљива питања, која је припремила заједно са осталим члановима редакције.

Модератор програма била је Сања Ристић, новинар и водитељ“Радио Стил“-а Костолац.

Фантастичним гласом промоцију је музички обојила, Марија Дражић.

Дуња Вулић је рођена 18. октобра 2004. године у Пожаревцу. Живи у Kостолцу са родитељима и старијим братом, где је завршила Основну школу Јован Цвијић као вуковац. Похађа Пожаревачку гимназију, друштвено језички смер. Од раног детињства бави се спортом, прво фудбалом, а затим кошарком. Њена уметничка природа испољава се колико кроз писање, толико и кроз цртање. Учествује на разним конкурсима, на свим нивоима, а нарочито издваја конкурс на републичком нивоу – „Војник – понос Србије“ када је, 2019. године, сврставши се међу победнике, добила прилику да са групом деце из целе земље борави на Авали и посети све војне објекте од значаја.

У седмом разреду, 2017. године, промовисала је на Сајму књига свој први роман „Kроз телескоп“. Романом „Kазаљке Старог Сата“ наставља да се обраћа пре свега млађим читаоцима, а волела би да свако ко није изгубио дете у себи, пронађе задовољство читајући њену књигу.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!