КОСТОЛАЦ: Радни састанак са представницима канцеларије Савета Европе у Београду и представницима БФПЕ

Поводом реализације друге фазе РОМАЦТЕД програма, представници канцеларије Савета Европе у Београду и представници Београдског фонда за политичку изузетност (БФПЕ) посетили су Градску општину Костолац у циљу боље имплементације пројекта „Промовисање доброг управљања и оснаживања Рома на локалном нивоу“. Пројекат има за циљ консолидацију и проширење напора за побољшање интеграције ромске популације у локалним заједницама кроз појачано учешће у креирању локалне политике и спровођењу локалних акција.

Друга фаза програма РОМАЦТЕД „Промовисање доброг управљања и оснаживања Рома на локалном нивоу“ спроводи се од 1. јануара 2021. године до 31. децембра 2024. године.

Kао и у I фази програма, РОМАЦТЕД II ће и даље помагати локалним властима да интегришу специфичне димензије/мере за Роме у редовне локалне политике, акционе планове који се односе на ове политике, буџете и пружање јавних услуга, побољшавајући на тај начин демократско учешће и оснаживање локалних ромских заједница.

Испред Савета Европе састанку је присуствовала Марина Васић, регионални менаџер РОМАЦТЕД програма, а контакт особе програма испред БФПЕ чинили су Светлана Стефановић, и Радомир Алексић.

Испред Градске општине Костолац, састанку су присуствовали Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, Дарко Грубетић, заменик председника, Маја Здравковић, помоћница председник и Бајрам Морина, члан већа Градске општине Костолац.

Састанак је био посвећен представљању методологије и активности у наредном периоду.

Градска општина Костолац, једна је од 14 општина/јединица локалне самоуправе у којима се спроводи заједнички програм. Поред Градске општине Костолац, у другој фази РОМАЦТЕД програма учествују и: Алексинац, Апатин, Бач, Градска општина Звездара, Kрагујевац, Kрушевац, Лебане, Ниш, Пирот, Прокупље, Суботица, Врњачка Бања и Зајечар.

Иначе, РОМАЦТЕД II је заједнички програм Европске уније и Савета Европе који представља наставак I фазе програма РОМАЦТЕД на Западном Балкану и у Турској.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!