Термоелектране „Костолац“ за пет месеци

Производња на нивоу плана

Производња електричне енергије у термоелектранама „Костолац“ за пет месеци била је на нивоу плана и оне су произвеле 2,6 милијарди киловат-часова електричне енергије. Испорука електричне енергије била би и већа да није у мају почео ремонт сва четири блока, неки од њих неколико дана раније од планираног, али и дуже трајала грејна сезона и испорука топлотне енергије потрошачима. Ремонти су синхронизовани са производњом угља јер је истовремено почео ремонт угљеног система на копу „Дрмно“.

Гледано по агрегатима, најмањи блок А1 произвео је 272.132.000 киловат-часова, што је за четири одсто више од плана. Такође је добро радио и агрегат А2, који је произвео 596.572.000 киловат-часова или чак 21 одсто више од плана. То су блокови са којих се скида топлотна енергија за даљински систем грејања и радили су дуже, јер су и хладни дани трајали готово до 10. маја, до када је испоручивана топлота Пожаревцу, Костолцу и селима у окружењу. Укупно је месечно испоручивано 6.188.000 киловат-часова топлотне енергије. Да није тога, у мају би била још већа производња на оба блока у ТЕ „Костолац А“.

Када се ради о блоковима у термоелектрани „Костолац Б“, блок Б1 произвео је 911.418.000 киловат-часова, док је Б2 произвео 818.166.000 киловат-часова. 

Упоредо са овим ремонтима трају и годишње оправке, освежавања и проширења топлификационе мреже у Костолцу. Она је дотрајала и ради се на оправци кључних примарних водова, пумпи и осталих уређаја. 

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!