Потписан анекс меморандума о разумевању

Електроенергетске компаније Србије и Мађарске „Електропривреда Србије“ и МВМ потписале су анекс меморандума о разумевању којим изражавају спремност да даље развијају сарадњу и размењују искустава и стручна знања.

Документ су потписали Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС и Золтан Силађи, директор за регионални развој пословања МВМ, након 11. заседања Заједничке комисије за економску сарадњу између Србије и Мађарске. Анексом меморандума из јуна 2020. године је због издвајања „Електродистрибуције Србије“ из система ЕПС-а, усклађена листа пројеката које компаније даље желе да заједнички проучавају уз могућност примене.

– Сарадња две државне енергетске компаније јача све боље економске и политичке односе Србије и Мађарске, у складу са визијом и политиком председника Србије Александра Вучића. Овим меморандумом отварамо могућности да ЕПС и МВМ сарађују на пројектима развоја хидроенергетских капацитета и коришћења осталих обновљивих извора енергије, као и на  заједничком наступу на регионалном тржишту електричне енергије – рекао је Грчић.

Извор: http://www.eps.rs/cir/vesti

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!