Раскош и богатство народних игара и песама на XI Смотри фолклорних ансамбала

У суботу, 29. маја на платоу испред спортске хале, одржана је XI Смотра фолклорних ансамбала. Поред домаћина КУД-а „Костолац“ учествовали су и КУД“ Божидар Димитријевић – Козица“ из Дрмна, КУД“ Бубушинац“ из Бубушинца и КУД „Др Раша Лазаревић“ из Живице.

-Смотра фолклорних ансамбала је једна од наших традиционалних манифестација и трудићемо се да тако и остане. На нама је да негујемо традицију и чувамо интегритет нашег народа, а то дефинитивно најбоље раде наша културно-уметничка друштва. Они кроз игру и песму приказују обичаје нашег народа из различитих крајева наше земље, рекла је чланица Већа Градске општине Костолац Маријана Божић отварајући смотру.

Она је том приликом уручила плакете председницима културно – уметничких друштава за учешће на 11. Смотри фолклорних ансамбала.

Смотра фолклорних ансамбала је протекла у духу народне традиције и богатог културног наслеђа, а публика је громким аплаузом наградила свако извођење народних игара и песама.

Поштоваоци народног стваралаштва уживали су у квалитетном програмском садржају.

Организатор смотре је Културно уметничко друштво „Костолац“ у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!