Саопштење ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац поводом неистинитих навода „узбуњивача“

ЈКП Водовод и канализација Пожаревациздало је саопштење за јавност поводом неистинитих информација и навода „узбуњивача“, које су узнемириле Пожаревљане.

Наиме, већ неко одређено време име ЈКП „Водовод и канализација“ путем интернет портала и друштвених мрежа, доводи се у контекст неодговорног и несавесног предузећа, а по наводима тзв.“узбуњивача“, „да трује грађане“ Града Пожаревца. Та тврдња се односи на пројекат изградње Драговачког цевовода где се по речима узбуњивача , користило 50 кг синтетичког лепка који је по његовим речима лепак канцерогеног порекла и тиме нарушава здравље односно (трује) крајње кориснике услуга ЈКП „Водовод и канализација“.

Због ових неистинитих навода ЈКП „Водовод и канализација“ ангажовало је референтни Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” Београд, Центар за хигијену и хуману екологију и екотоксикологију да изврши анализу пијаће воде на познате састојке лепкова и садржај метала, узорковањем на Драговачком цевоводу.

Узорковање је обављено на месту потрошње корисника у сеоском насељу Драговац, улица Моравска.

ОВО СУ РЕЗУЛТАТИ КОЈИ СУ СТИГЛИ НАКОН детаљног испитивања и анализа:

Извештај о испитивању у бр. 483 од 19.04.2021. године и стручно мишљење о хигијенској исправности анализираних узорака бр.223 од 16.04.2021.г. указује на непостопјање било каквих примеса које могу да укажу на постојање опасних супстанци.

СТРУЧНО МИШЉЕЊЕ: НА ОСНОВУ РЕЗУЛТАТА ЛАБАРАТОРИЈСКИХ ИСПИТИВАЊА УТВРЂЕНО ЈЕ ДА ЈЕ НАВЕДЕНИ УЗОРАК 1237 У ОДНОСУ НА КОНТРОЛИСАНЕ ФИЗИЧКОХЕМИЈСКЕ ПАРАМЕТРЕ ИСПУЊАВА УСЛОВЕ ПРОПИСАНЕ ПРАВИЛНИКО О ХИГИЈЕНСКОЈ ИСПРАВНОСТИ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ (СЛ.ЛИСТ СРЈ БР. 4/98, 4/99 И 28/2019).

Неистинитим тврдњама и злоупотребом институције „узбуњивача“ нанета је велика штета и нарушен углед ЈКП „Водовод и канализација“Пожаревац. У наредном периоду предузеће ће предузети одговарајуће Законске мере, а све у циљу заштите интереса и здравља грађана Града Пожаревца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!