У порти Цркве Светог Максима Исповедника награђени учесници конкурса „Шарено јаје срећу даје”

У сусрет ускршњим празницима Центар за културу „Костолац” и Црква Светог Максима Исповедника организовали су наградни конкурс „Шарено јаје срећу даје”.

Због тренутне епидемиолошке ситуације у вези са корона вирусом, учесници су код куће украшавали јаја и слали у виду фотографија или видео записа на е mail czkdeciji@gmail.com, а додела награда организована је у порти Цркве Светог Максима Исповедника, на Велики четвртак.

На самом почетку малишане, њихове родитеље и све чланове црквене заједнице поздравио је свештеник Иван Филиповић.

– Да заблагодаримо Господу што нам је омогућио да ове године можемо да се окупимо у Цркви поводом ове традиционалне манифестације, која сваком детету чини велику радост. Организовање оваквих догађаја најмлађима обичаји постају ближи, а учење кроз игру деци помаже да веру заволе и прихвате још од најранијег доба.“

Директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц је истакла да су сва деца била креативна и да ће Центар за културу „Костолац“ наградити сав њихов труд, како би им улепшао предстојеће ускршње празнике лепим и вредним поклонима. Такође она је додала да се ова манифестација одржава од 2015. године у нашем граду, са циљем неговања, културе и обичаја нашег народа, и промовисања породичних вредности. На тај начин најмлађи се упознају са традицијом највећег хришћанског празника.

На конкурсу је учествовало око педесеторо малишана узраста од 4 до 12 година.

Жири кога су чинили спонзори и комисија Центра за културу „Костолац“ је имао тежак задатак да одабере најбоље и најкреативније, а награђени су следећи учесници:

У категорији од 9 до 12 година, прво место освојила је Светлана Пајкић, друго место припало је Луки Илићу, а треће Магдалени Шкрињар.

Прво место у категорији од 4 до 9 година, освојила је Неда Стевић, друго место Јања Младеновић, а треће место припало је Лазару Ђорђевићу.

Најшашавије јаје – Ђорђе Тодосијевић;
Најсјајније јаје – Сава Симић;
Најнеобичније јаје – Вишња Симић;
Најмодерније јаје – Даница Јовановић;
Најмаштовитије јаје – Сташа Ропкић;
Најшареније јаје – Срна Дамњановић;
Најсмешније јаје – Марко Перијан.

Награђенима су поред вредних поклона таблета, гејмерских тастатура, гејмерских мишева, стоних лампи, bluetooth звучника, платна за сликање, великих и малих икона и других награда, додељене и дипломе. Такође сви учесници добили су захвалнице и утешне награде.

Награђенима су награде и дипломе уручили: директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц, чланица Већа Градске општине Костолац Маријана Божић и свештеник Иван Филиповић.

Овом ускршњом манифестацијом организатори су желели да приближе деци овај дивни хришћански празник и науче их да уживају у њему поштујући вредности православне вере.

Покровитељ наградног конкурса је Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!