KОМПАНИЈА БАМБИ И ПОЉОПРИВРЕДНА ШKОЛА У ПОЖАРЕВЦУ УKЉУЧИЛИ СЕ У СИСТЕМ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА ЗА ШKОЛСKУ 2021/2022. ГОДИНУ

Пожаревац, 25 април, 2021. године – Kомпанија Бамби и Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац, потписале су споразум о укључивању у систем дуалног образовања за ?колску 2021/2022. годину за стручне образовне профиле „Оператер у прехрамбеној индустрији“ и „Прехрамбени техничар“.

Дуално образовање представља модел средњег стручног образовања у оквиру кога ученици знање које стичу кроз теоријску наставу у школи, надограђују интензивном праксом у компанији уз надзор професора и стручних лица. На овај начин, млади људи бивају знатно конкурентнији на тржишту рада, а период трајања обуке за будући посао постаје знатно краћи.

-Дуалним образовањем ученици развијају тимски дух, али и стичу самопоуздање и самосталност у раду, што је немерљива предност у будућем раду. Истовремено, кроз интеракцију и подршку старијих колега, осим корисних савета применљивих у пракси, развијају социјалне вештине и осећај одговорности, што је у њиховом узрасту изузетно важжно. Драго нам је што у компанији Бамби имамо сјајног партнера и потпуно сам сигуран да ћемо заједно, укључивањем у систем дуалног образовања испунити своју мисију – пружити свеобухватна и садржајна знања, али и квалитетну и применљиву праксу“, истакао је Видоје Вукашиновић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца.

Да је реч о образовној установи која и те како брине о својим ученицима говори у прилог и чињеница да је почетком године положен камен темељац за доградњу Дома за ученике ове школе. Осим проширења капацитета на 217 места, Дом ће добити нову кухињу, оставу за музичке инструменте као и друге садржаје који ће образовање и боравак ученика учинити знатно бољим и квалитетнијим.

Јелена Вуковић, директорка за људске ресурсе компаније Бамби, је поводом укључивања компаније у систем дуалног образовања, истакла да Бамби отвара врата младим људима да стекну практичне и применљиве вештине кроз реално радно окружење уз приступ савременој опреми и процесима.

-Верујем да ћемо, управо учешћем у овом програму, препознати мотивисане младе људе и да ћемо бити у прилици да их видимо у редовима својих колега, по завршетку школовања“, изјавила је Јелена Вуковић, директорка за људске ресурсе.

Укључивањем у систем дуалног образовања, компанија Бамби улаже у развој локалне заједнице у којој послује више од 50 година, доприноси свеукупном јачању конкурентности на тржишту рада и младим кадровима тражених образовних профила отвара бржи пут будућег запослења у компанији.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!