Ремонти на Површинском копу “Дрмно”

Ремонт основне рударске механизације на копу “Дрмно”, која је ангажована у оквиру четвртог јаловинског система, завршен је средином априла. Следи ремонт основне рударске механизације и опреме која ради у склопу првог јаловинског система, али и сервис шестог, новог, БТО система, по уговорној обавези.

Радови до средине јесени

– Ремонт четвртог јаловинског система можемо сврстати у ред класичних ремонтних послова. На отклањању уочених недостатака ангажовани су запослени Привредног друштва ПРИМ из Костолца, као и запослени из служби одржавања Површинског копа “Дрмно” и “Косово Обилић” – изјавио је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања на Површинском копу “Дрмно”.

Ремонтни послови почели су средином марта и трајаће у континуитету до средине јесени.

Четврти јаловински систем сврстава се у ред поузданијих рударских система. О томе говори и податак да је у прошлој години систем радио 4.261 сат или 49 одсто од укупног календарског времена, што се и по европским стандардима и мерилима може сврстати у добар резултат. У прошлој години тим системом откопано је укупно је 5.311.845 кубних метара јаловине, што је било на нивоу планираних количина.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!