Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски позива грађане да се вакцинишу: Вакцинација за мештане Кленовника, Петке, Острова и Села Костолац без заказивања

Грађани са пребивалиштем у Петки, Селу Костолцу, Кленовнику и Острову од 7. априла у времену од 8 до 13 часова сваког радног дана могу без претходне пријаве да се вакцинишу против вируса COVID 19 на пункту Медицине рада у костолачком Дому здравља.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, одржао је данас у свом кабинету конференцију за медије поводом наставка вакцинације на територији Градске општине Костолац.

Према његовим речима пријава у Костолцу се и даље одвија преко портала euprava.gov.rs. или кол центра 080022233, док грађани насеља Кленовник, Петкa, Островo и Селo Костолaц, могу да се вакцинишу против вируса Covid-19 без претходне пријаве на пункту Медицине рада Дома здравља у Костолцу сваког радног дана од 8 до 13 часова. 

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски

Са данашњим даном на територији Градске општине Костолац вакцинисано је 1600 грађана, док је ревакцину примило 1300.

– Процедура вакцинације је једноставна, од прилике траје од 8 до 10 минута по пацијенту од тренутка попуњавања формулара за сагласност, преко лекарског прегледа и саме вакцинације.Тренутно на територији Градске општине Костолац располажемо са две вакцине „Astra Zeneka“ и  „Sinofarm“.

Поносни смо на Владу Републике Србије и на председника Александра Вучића који вредно и марљиво ради на решавању овог проблема за набавку вакцина и лекова.

– Још једном апелујем на своје суграђане, а посебно на најстарију популацију преко 65 година да се што пре пријаве и вакцинацишу, како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Позвао бих и здравствене и просветне раднике, запослене у војсци, полицији, новинаре и све шалтерске и административне раднике и све остале ризичне групе да се што пре вакцинишу, како бисмо стекли колективни имунитет и како бисмо се што пре вратили нормалним животним активностима, рекао је први човек костолачке општине.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!