Пожаревац: Деманти поводом саопштења РИИС -ИСТОК Пожаревац у коме су изнете неистине на рачун Града Пожаревца

Град Пожаревац упутио је деманти поводом саопштења РИИС -ИСТОК Пожаревац у коме су изнете неистине.

Саопштење Града Пожаревца преносимо у целости:

Град Пожаревац купио је 2015. године некадашњу Фабрику шећера за око 316 милиона динара по огласу који је тада (2015) објавила Агенција за лиценцирање стечајних управника. Тада је купљено око 22 хектара земљишта, сви објекти укупне површине од око 57 000 м2, технолошка опрема и комплетна инфраструктура. На тај начин купљен је комплекс готово спреман за рад, и није било потребе да Град изграђује комплетну инфраструктуру (водовод, канализација, кишна канализација, путеви), као и објекти погодни за обављање индустријске производње. Продат је део технолошке опреме за око 142 милиона динара, како би се ослободили објекти и могли понудити за издавање.

Оглас за продају земљишта на локацији некадашње Фабрике шећера, који се наводи у саопштењу РИИС ИСТОК објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника 20. фебруара 2021. године, и то није земљиште које је купио Град Пожаревац, већ земљиште које је власништво Фабрике шећера у стечају, добијено по окончању судских спорова.

Град Пожаревац  не продаје земљиште на локацији некадашње Фабрике шећера и са тим огласом нема никакве везе.

Сматрамо да  иза изношења лажних информација у јавност стоји очигледна намера обмањивања.

Рингелсан никада није добио ни једну субвенцију од Града Пожаревца нити од Републике Србије. Није отишао под сумњивим околностима, већ по окончању судских спорова са Градом Пожаревцем и након што је исплатио сва дуговања према повериоцима.

Што се тиче улагања од „више милиона евра“ у инфраструктуру индустријске зоне, Град Пожаревац изградио је и опремио индустријску зону површине око 9 хектара на почетку улице Ђуре Ђаковића. Та локација није ни на који начин повезана са Фабриком шећера и сматрамо да је у питању свесна замена теза са очигледном намером обмањивања грађана.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!