Марина Маљковић наставила промоцију женског спорта у Пожаревцу

Марина Маљковић, селектор женске Кошаркашке репрезентације Србије посетила је Пожаревац.

Циљ њене посете је био популаризација женског спорта кроз Институт за женски спорт.

Марина Маљковић је идејни творац Института за женски спорт, који је основан са циљем да створи услове за бесплатно бављење спортом девојчица, девојака и жена, постизање резултата и креирање здравог друштвеног живота. Она је током посете у Хали спортова обишла тренинг Женског рукометног клуба “Немањић”.

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић, рекао је да почиње популаризација женског спорта у граду са циљем да Пожаревац буде партнер са овим институтом чији је идејни творац Марина Маљковић, под покровитељством Владе Републике Србије.

„Желимо да наш град буде партнер са Институтом за женски спорт. Циљ нам је да омасовимо женски спорт и да девојчице доведемо на наше спортске терене и да наравно кроз бављење спортом наша деца живе здравијим животом“ рекао је Павловић.

Марина Маљковић каже да Пожаревац има разумевање за спорт и оно што спорт доноси друштву.

„Институт за женски спорт“ је нешто што је за мене огромна част да постоји, након покрета за женску кошарку „Марина Маљковић“, ово је прича која је подржана од Владе на прави начин да у свим спортовима омогућимо деци да се потпуно бесплатно баве спортом по њиховом избору. Крећемо из Пожаревца са рукометом који је посебно популаран у последње време. Треба да склонимо децу са улице и да их уведемо у свет правих вредности, да их тренери, који пролазе кроз наш озбиљан програм, науче основним животним врлинама“, рекла је Маљковић и позвала све девојчице из града и околних места да се прикључе клубовима и бесплатно тренирају.

У Спортском центру данас су девојчице из рукометног клуба „Немањић“ имале тренинг а њих су поред Марине Маљковић и градоначелника Саше Павловића, поздравили и репрезентативка у кошарци Дајана Бутулија, народни посланици Ана Миљанић и Борис Бурсаћ, члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић и председник Спортског савеза Пожаревца Златан Костић.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!