Почела имунизација у Пожаревцу – градоначелник се вакцинисао

Јутрос у 8 часова почела је имунизација грађана на територији Града Пожаревца.

У Пожаревац је јуче стигао први контингент кинеских вакцина од 3.600 доза које су предвиђене за Браничевски и Подунавски округ од тог броја 990 је предато Дому здравља Пожаревац за имунизацију грађана са територије Града Пожаревца и Градске општине Костолца.

Имунизација је почела јутрос у 8 часова на две локације у Граду Пожаревцу и једној локацији у Костолцу са укупно шест екипа. У Пожаревцу један пункт је у Медицини рада а други за особе са инвалидитетом у ДЗ, у Костолцу је пункт у Медицини рада.

Овим поводом медијима се обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је позвао грађане да се вакцинишу и тиме дају свој допринос у борби против COVID-a:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Данас имамо 200 лица која ће примити прву дозу кинеске вакцине, то су по приоритету старија лица. Грађани који се нису пријавили на порталу е-управе такође могу да дођу на пунктове да се вакцинишу. Да подсетимо имунизација здравстених радника је отпочела већ “fajzerovom” вакцином и биће настављена у наредном периоду, (укупно 171 здравстени радник се вакцинисао као и 14 лица у старачком дому). Call centar позива грађане које су се пријавили за вакцинацију око договора термина за вакцинацију.“

Директорка ДЗ Пожаревац – др Снежана Стојковић

Директорка ДЗ Пожаревац др Снежана Стојковић такође је позвала грађане да се вакцинишу и тиме дају свој допринос у борби против COVID 19. Она је додала да се имунизација обавља од 8 до 15 часова на свим пунктовима.

Међу првима вакцину су примили и медијски радници из Пожаревца а први новинар који се вакцинисао је из редакције BOOM 93 Марко Вељковић.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!