Град Пожаревац доделио 270 уговора за пољопривреднике и пољопривредна удружења

Ове године због епидемиолошке ситуације није организовано потписивање уговора са пољопривредницима у Центру за културу као претходних година. Из тог разлога је одржана конференција за медије у Градском здању.

На конференцији су говорили председник буџетског Фонда за пољопривреду Славиша Стојковић, члан Градског већа задужен за пољопривреду Бојан Динић и из Регионалне привредне коморе Саша Филиповић.

Славиша Стојковић – председник Аграрног фонда

Славиша Стојковић председник Аграрног фонда је овом приликом истакао да је у последњих шест година буџет за пољопривреду значајно повећан и захвалио се претходном градоначелнику Банету Спасовићу и садашњем Саши Павловићу због тога што су имали разумевања за значај пољопривредне производње за Град Пожаревац. Он је још додао да ће се кредитирање пољопривредних произвођача наставити и наредне године.

Бојан Динић – члан Градског већа задужен за пољопривреду

Бојан Динић члан Градског већа задужен за пољопривреду истакао је овом приликом да од активности једино није спроведен одлазак на новосадски сајам пољопривреде, који је због епидемиолошке ситуације отказан.

Динић је рекао да је Град Пожаревац у овој години обезбедио значајна средства, као помоћ кроз субвенције нашим пољопривредницима, та средства су износила око 30.000.000 динара. Претходне 2019. године, имали смо 205 реализованих захтева, исплаћено је 21.525.327 динара, у овој 2020. години потписали смо 270 уговора, укупна потраживања од стране пољопривредника и удружења била су 36.938.674 динара.

Захваљујући Градоначелнику Саши Павловићу и  градском већу, успели смо да обезбедимо средства како бисмо свим пољопривредницима изашли у сусрет и у овом тренутку та средства су већ у потпуности исплаћена.

Желим да истакнем да су стручне службе и комисија Буџетског фонда за пољопривреду одлично обавили свој посао и у отеженим околностима успели да заврше све у року.

Такође, велику захвалност дугујемо министру Браниславу Недимовићу и министраству пољопривреде, који су у складу са политиком председника Александра Вучића, дали потпуну подршку у програму спровођења мера развоја пољопривреде и брзо и ефикасно достављали решења и сагласности која су нама била неопходна како бисмо на време спровели цео поступак.

Град Пожаревац наставиће и у наредним годинама да улаже значајна средства и помаже развоју пољопривреде.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!