Градоначелник Пожаревца: Како оживети школски спорт?

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић разговарао је са председником Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем о увођењу нових активности у школски спорт. Према Павловићевим речима, циљ руководства Града је оснивање школских лига у основним и средњим школама по узору на  лиге које су некада постојале.

Желећи да вратимо спортски дух неких старих времена увешћемо такмичења међу школама у фудбалу, одбојци, кошарци… Огромну подршку пружа нам Савез за школски спорт, рекао је Павловић и додао:

“На састанку је било разговора и о томе да се у школама деца не баве спортом само такмичарски, већ и кроз организацију других активности које ће допринети развоју школског спорта. Такође, тиме би се у потпуности елиминисали негативни ефекти боравка младих за компјутером, на друштвеним мрежама и интернету, истакао је градоначелник Пожаревца”.

Председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић најавио је да ће помоћи у набавци реквизита за одређене образовне установе. Како је изјавио, важно је створити оптималан процес бављења спортом код деце.

“Задатак на који се у целости мора одговорити је да се што већи број младих укључи у различите видове физичке активности, да спорт буде део њихове свакодневице, поручио је Танасковић”.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!