Састанак потпредседнице Владе и министарке енергетике са директором ЈП ЕПС

Сарадњом до резултата

Милорад Грчић је упознао потпредседницу Владе са пословањем ЕПС-а, као и са пројектима који се тренутно реализују

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је 10. новембра са Милорадом Грчићем, в. д. директора „Електропривреде Србије“, Бојаном Атлагићем, в. д. директора ОДС „ЕПС дистрибуција“, и тимовима ЕПС-а и ОДС-а о сарадњи министарства са овим јавним предузећима.
Михајловићева је најавила да ће Министарство рударства и енергетике покренути измену неколико важних закона, пре свега Закона о енергетици, Закона о ефикасном коришћењу енергије и Закона о рударству, као и израду новог закона о обновљивим изворима енергије.


– Желим да вам поручим да је ово министарство отворено и ту за вас. Планирамо да све што се ради учинимо најбољим могућим, ту смо да будемо подршка, не опструкција и очекујем исто и са ваше стране. Једно сте од најважнијих предузећа у земљи, али може и мора да се ради боље – нагласила је Михајловићева.


Грчић је упознао потпредседницу Владе са пословањем ЕПС-а, као и са пројектима који се тренутно реализују, пре свега изградњом постројења ТЕ „Kостолац Б3“, модернизацијом система ТЕНТ А и пројектом адаптације бродске преводнице у саставу ХЕ „Ђердап 1“.
Атлагић је говорио о стању и одржавању мрежа, мрежаринама, постојећим улагањима и плановима за наредни период.
Током састанка било је речи и о квалитету електричне енергије и начинима да се испорука побољша, као и о томе да се изградњом и одржавањем мреже, новим трафостаницама и далеководима унапређује квалитет електричне енергије.

Извор: http://www.eps.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!