Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић посетила Пожаревац

Маја Гојковић потпредседница Владе Републике Србије и министрака културе и информисања посетила је данас Галерију Милена Павловић Барили.

Након обиласка Галерије одржала је састанак са градоначелником Града Пожаревца Сашом Павловићем, чланом Градског већа задуженим за културу Дејаном Kрстићем и директорком Галерије Лиљаном Дабић. Тема састанка је била помоћ државе у изградњи новог изложбеног простора Галерије Милена Павловић Барили.

Гојковић је током посете Галерији истакла да је један од приоритета да током мандата посети установе културе без обзира да ли су на републичком, градском или локалном нивоу и да се упознала са плановима да се уз постојећу кућу, коју је мајка Милене поклонила Граду Пожаревцу како би њене слике биле изложене и доступне широкој публици, сада буде изграђена и нова галерија.

Маја Гојковић – потпредседница Владе Републике Србије и министрака културе и информисања

„Дошла сам да видим докле се стигло са пројектом и да се упознам да ли држава Србија може да помогне. Милена не припада само Пожаревцу, већ заслужује поштовање и национални тремтман, јер она у свету представља бренд Србије што ми треба да искористимо. Својим радом је заслужила да је подигнемо на пиједестал коме она као сликарка заслужује да добије од стране Србије и Министарство културе и информисања ће на сваки начин помоћи“, поручила је Гојковић.

Министарка Гојковић је рекла да је циљ да се, заједно са Министарством туризма, које је такође вољно да помогне Граду Пожаревцу и овој Галерији, ускоро добије културно здање које ће Пожаревац да стави на мапу важних туристичких потенцијала наше државе.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић се захвалио потпредседници владе и министарки културе Маји Гојковић на данашњој посети, која је већ посетила ову установу пре неколико месеци, и нада се да ће републичка влада наћи начин да помогне овој установи културе да реализује пројекат изградње нове зграде односно изложбеног простора.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!