У Костолцу обележен Светски дан борбе против дијебетеса: Трком против дијабетеса

Поводом 14. новембра – Светског дана борбе против дијабетеса, на платоу испред Спортске хале одржана је Трка солидарности, под слоганом „Да свет поплави и сви будемо здрави“.

Организатор Трке солидарности је Центар за културу “Костолац” у сарадњи са “Маратон тимом Пожаревац”, а под покровитељством Градске општине.

Костолац се на тај начин придружио глобалној акцији упркос пандемији корона вируса.

Председник Удружења „Маратон Тим Пожаревац“, Небојша Пућо истакао је да њихово удружење сваке године подржава ову манифестацију која има за циљ подршку особама са дијабетесом:

Окупили смо се у солидном броју, због актуелне ситуације у вези са вирусом Ковид – 19. Трчи се у малим групама од по пет лица уз поштовање свих епидемиолошких мера. На овај начин подсећамо јавност колико су физичка активност и здрав начин живота битни у спречавању појаве дијабетеса.

Лого Светског дана борбе против дијабетеса је плави круг и симболизује живот и здравље, а плава боја је боја неба и заставе Уједињених нација и представља све земље уједињене у борби против пандемије дијабетеса.

Председник Скупштине удружења „Маратон тим Пожаревац“др Горан Несторовић је нагласио да ће Маратон тим Пожаревац својим учешћем увек подржавати овакве манифестације, које имају за циљ очување здравља:

Маратон тим Пожаревац данас својим учешћем у Трци солидарности пружа подршку особама са дијабетесом. Ми ћемо увек подржавати овакве и сличне манифестације као и хуманитарне акције, јер је то наша мисија и циљ.

Због тренутне епидемиолошке ситуације и мера предострожности на које апелује Кризни штаб, трка је организована у мало другачијем концепту, а учесници су трку истрчали уз поштовање физичке дистанце и ношењем заштитних маски.

Испред Градске општине Костолац трку је својим присуством подржала Милица Јовић, чланица Већа.

Циљ организовања трке солидарности је подршка особама са дијабетесом, али и да се скрене пажња на значај физичке активности код превенције и лечења.

Председник Управног одбора Удружења „Маратон Тим ПожаревацСлободан Јотић

14. новембра у целом свету обележава се Светски дан борбе против дијабетеса.  Овај датум, установила је 1991. године Међународна дијабетес федерација и Светска здравствена организација, како би се подигла свест о брзом ширењу овог обољења широм света.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!